Zdaje się, że to w Niemczech zrobiono pierwszego kebabu w bułce. Oryginalnie to danie oznacza mięso baranie na talerzu wraz z dodatkami, które znajdziemy we większości kebabów dodatkowo dodawany jest turecki chlebek. Za naszą zachodnią granicą znajdziemy wiele budek z kebabem, nie jest to więc dziwne, że przywędrowały one również do nas. Już teraz w większości polskich miast znajdziemy jakiś punkt z tym właśnie fast-foodem. A czym kebab urzeka? Jest to doskonale wypieczone mięso, soczyste, jeżeli jest dobrze przyrządzone. Dodatkowo dostajemy sosy do wyboru, a więc mięsko ma się dodatkowo w czym wymoczyć. Do tego kapusta, czasami również inne warzywa. Jest to szybkie danie i bardzo smaczne, a więc dlatego pewnie powstaje coraz więcej punktów, gdzie przyrządza się i sprzedaje kebab. Są różne rodzaje tego dania, możemy wybierać w formie opakowania, czyli bułka, naleśnik, chlebek turecki, czy jeszcze inne. Przeważnie również każdy punkt oferuje kilka rozmiarów naszego kebabu, a więc możemy wybrać sobie opcje proporcjonalną do naszego głodu.